FAQ

Hoe is GAIA beveiligd?

Aan beveiliging van de website www.gaiaanalyse.nl is grote aandacht besteed.

Op alle terreinen heeft veilige toegang tot uw gegevens onze aandacht.

  • De website wordt ontwikkeld met behulp van het Open Source Content Management System Drupal, versie 7. Op alle niveaus binnen Drupal, zowel in de code als op gebruikersniveau, wordt aan veiligheid hoge prioriteit gegeven. De Drupal developers community houdt zich continu bezig met aspecten rond de veiligheid van de Drupal programmacode. Dit houdt onder meer in het voortdurend evalueren van de code, het signaleren en tot een oplossing brengen van veiligheidsproblemen en het voorlichten van programmeurs over veilige code.
In verband hiermee voeren wij periodiek updates uit voor optimale veiligheid van de website.
  • De website www.gaiaanalyse.nl wordt gehost bij Byte. De database met uw en onze gegevens worden hier beheerd.
    Byte heeft state-of-the-art beveiligingstechnieken. Naast vele open source technieken en basisvoorzieningen (firewall, etc), gebruikt Byte nog een aantal extra's:
  • De Byte ‘Hacker Slayer’ neutraliseert dagelijks 4000 tot 8000 hackaanvallen.
  • Geen concessies op het gebied van veiligheid en stabiliteit: de serverspecialisten voeren dagelijks klein onderhoud uit om in te springen op nieuwe ontwikkelingen. Dankzij clustertechnologie merkt u letterlijk niets van server herstarts!
  • Uw gegevens zijn beveiligd met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Zonder deze beide heeft niemand toegang tot uw gegevens. U kunt bijdragen aan de beveiliging van uw gegevens door uw wachtwoord zorgvuldig samen te stellen. Het wachtwoord staat versleuteld in de database en kan niet worden gelezen door ons of door wie dan ook. U wachtwoord bevat minimaal 8 tekens waarvan minimaal één hoofdletter, één cijfer en één leesteken. Bent u uw wachtwoord vergeten, dan kunt u via de website een nieuwe aanvragen.